Google voitti kaikki muut – miksi Google on niin ylivoimainen?

 

Oletko sitä ikäryhmää, joka vielä muistaa ne vanhat ajat, kun meillä netinkäyttäjillä oli valittavinaan useampia netin hakukoneita. Valitsimme hakukoneen riippuen vähän siitä, mitä halusimme löytää ja saatavilla olivat mm. Lycos, Altavista, Yahoo ja suomalaisten oma .fi-hakukone, jota markkinointiin ihan televisiomainoksilla. Mutta kuitenkin takavasemmalta tuli parin miehen autotallissa väsäämä Google ja voitti kaikki, miksi? Mikä tekee Googlesta nykyään niin hyvän, ettei sille enää tahdo löytyä edes kilpailijaa?

Larry Page ja Sergei Brin perustivat Googlen reilut 20 vuotta sitten ja nyt 20-luvulla yritys työllistää yli 55 000 ihmistä maailmanlaajuisesti ja tuottaa yli 14 miljardia dollaria voittoa joka vuosi! Suomen Googlen toimisto avattiin 2006 ja yksi sen maailman sadoista palvelinkeskuksista rakennettiin Haminaan, entiseen paperitehtaaseen. Näihin valtaviin palvelinkeskuksiin perustuu Googlen nykyinen voima. Yksikään toinen yritys ei vain yksinkertaisesti pysty vastaamaan Googlen tiedonkäsittelykapasiteettiin. Ja vaikka Google joutui vuonna 2017 maksamaan EU:lle markkina-asemansa väärinkäytöstä EU:n historian suurimmat sakot 2,4 miljardia euroa, ei se tunnu yrityksen toiminnassa tai tuloksessa. Googlesta on tullut alan standardi ja se on meidän useimman arkikielessämme tarkoittamassa tiedon löytämistä ja etsimistä. Googlaa se netistä, on esimerkki, miten se on kasvanut ja tullut osaksi jopa kieltämme.

Google ja netin palvelut

Google on luonut tullessaan uusia tapoja rakentaa nettipalveluita siten, että me muut löydämme ne. Yksi ala, joka käyttää Googlen mahdollisuuksia esimerkillisesti on suomalaisillekin uusia palveluita koko ajan tuottava nettipelaaminen, josta hyvänä esimerkkinä voidaan listata Mr Green Nettikasino. Netissä yritys nimittäin löydetään, jos yritys osaa käyttää hyödykseen netin ja nimenomaan Googlen tuomia mahdollisuuksia. Se, että avaat kotisivusi nettiin, ei vielä riitä – vaan kaikkein tärkeintä on saada Google huomaamaan omat sivusi ja indeksoimaan ne omaan valtavaan tietomassaansa.

Googlen tavoitteena on ollut koko ajan kehittää omia palveluitaan siten, että ne pyrkivät nopeuttamaan sinun tiedonhakuasi, samoin toimii myös sosiaalisen median kanava Facebook. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että molempien yritysten ja palveluiden hakukoneet filtteroivat osan kaikesta tiedosta mitä on saatavilla ja omien sääntöjensä ja tekoälynsä ansiosta tarjoavat sinulle sitten mielestään osuvimmat vastaukset. Tämä tarkoittaa pahimmillaan sitä, että saat hakuusi varsin yksiselitteisiä vastauksia, mutta et näe asian toista laitaa ollenkaan. Tämä siis tarkoittaa, että esimerkiksi vaalitilanteessa kaikki hakutuloksesi voivat olla tietyn ajatussuunnan mukaisia, etkä saa toisen vastakkaisen ajatussuunnan ideoita näkyville lainkaan. Tämän voit kokeilla käyttämällä Google hakua selaimesi ingognito-tilassa, eli tilassa, joka ei kerro hakukoneelle sinusta mitään, jolloin hakukone ei käytä hyväkseen kaikkea sitä tietoa, mikä sinusta on heidän valtavissa tietomassoissaan. Jos et nimittäin ole erikseen kieltänyt tai estänyt tietojesi keräämisen, on Googlella tiedossa koko nettihistoriasi alusta alkaen ja Google voi jopa tietää, missä päin maailmaan olet milloinkin ollut, jos vain olet näissä maissa nettiä käyttänyt!

Ota hyöty Googlesta

Jos sinulla on oma yritys, kannattaa sinun ottaa kaikki mahdollinen hyöty Googlesta, varsinkin jos tarvitset asiakkaita tai myyntiä, kuten jokainen yritys jossain vaiheessa tarvitsee. Miten se sitten käytännössä tehdään? Se ei ole kovin vaikeata, mutta yleensä kannattaa tilata palvelu joltakin ammattilaiselta, joka tekee sen nopeammin kuin sinä. Tässä pieni pikaopas:

  1. Varmista että yrityksesi löytyy Googlen hakukoneessa eli että sivustosi on indeksoitu. Tee se hakemalla yhtä tiettyä sivustosi sivua kopioimalla sivun URL-osoite Googlen hakukenttään. Jos sivua ei löydy, ei sivustoasi ole indeksoitu. Tilaa silloin palvelu vaikka ulkopuoliselta toimistolta, se ei maksa montaakaan euroa eikä vie kauaa.
  2. Varmista että sivuillasi on tarpeeksi asiaa. Google tykkää siitä, että annat tiedonetsijöille tarpeeksi vastauksia heidän kysymyksiinsä. Joten erilaiset UKK-sivut ovat tässä etusijalla. Myös sivujen tekstin määrä on tärkeätä, ja kun kirjoitat omasta palvelustasi tai tuotteestasi, pitäisi tekstin olla vähintään tämän artikkelin pituinen (siis tämä mitä luet nyt!).
  3. Varmista että sivustosi sivurakenne on selkeä eikä eri sivuille tai tuotteisiin tai palveluihin pääsyyn tarvita kovin montaa hiiren klikkausta.
  4. Anna asiakkaillesi mahdollisimman helppo ja nopea tapa saada lisätietoja, tilata palveluita, pyytää tarjousta tai ostaa tuotteitasi.
  5. Varmista että tekstirakenteesi sivuilla rakentuu väliotsikoittain ja sivustollasi on myös sisäisiä linkkejä sivuilta toisille
  6. Viimeinen näistä ohjeista on vähän työläämpi: sovi kumppaneidesi ja kenties asiakkaidesi kanssa, että he laittavat linkit omille sivuilleen teidän sivustollemme. Nämä ns. vieraslinkit ovat Googlen mieleisiä ja auttavat Googlea nostamaan sivustoa arvoa verrattuna muihin sivustoihin

Muista että Googlen tietokannat eivät kokeile palveluitasi tai tuotteitasi, sinun pitää kertoa niistä mahdollisimman hyvin ja selittää niiden toiminnallisuus mahdollisimman selkeästi. Asiakkaidenkin pitäisi ymmärtää mitä tarjoat kertalukemalla. Apua kyllä on näihin saatavilla myös suomalaisilta markkinointitoimistolta.

VN:F [1.9.22_1171]
Edullisuus
Laatu
Monipuolisuus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

About

View all posts by

Vastaa